FAQ

Premium gravel

Welke vulling gebruik ik best?

Voor de vulling van de Premiumgravel raden we steeds aan een harde grindsoort te gebruiken, bij voorkeur een kaliber 4/16.  Voor opritten neemt u best een gebroken grind daar hierdoor de toplaag minder zal verschuiven.  Voor terrassen is een afgeronde kiezel dan weer meer aangewezen.  We raden af om met zachte gesteenten te werken daar deze zullen verpulveren en op termijn de honingraten zullen verstoppen.  Dit resulteert in een minder goede afwatering van regenwater en een minder fraai uitzicht.

Welke fundering voorzie ik?

Naar gelang gebruik raden wij een fundament van gebroken steenpuin (0/32) aan, in combinatie met een egalisatielaag van fijn steenpuin of grind (2/4).

  • Voor terrassen en wandelpaden: 5 tot 10cm fundament
  • Voor opritten: 15 tot 20cm fundament
  • Voor parkings: 20 tot 30cm fundament

De dikte van de egalisatielaag is in functie van de vlakte van het terrein respectievelijk 5cm

Moet ik een onkruid werende doek voorzien in de ondergrond?

Nee.  De Premiumgravel is af fabriek reeds voorzien van een hoog kwalitatieve geotextiel die dienst doet als antiworteldoek en de kiezel vastzet in de honingraat.

Mag ik Premiumgravel ook gebruiken op een helling?

U kan Premiumgravel gebruiken op een helling tot 15%.  Bij een helling hoger dan 15% zal het grind uit de honingraat rollen waardoor deze zichtbaar wordt en na verloop van tijd blootgesteld wordt aan schade veroorzaakt door autobanden.

Hoeveel grind moet ik voorzien voor een goede vulling?

Om te berekenen hoeveel grind/kiezel u nodige heeft neemt u de totale oppervlakte vermenigvuldigt met de hoogte ( hoogte plaat+2cm toplaag). 

Wat is het verschil tussen een grindstabilisatieplaat en een grastegel?

Het verschil tussen deze 2 producten is groot.  Zo is een grastegel even zwaar belastbaar leeg als gevuld.  De vulling heeft geen toegevoegde waarde aan de draagkracht.  Bovendien is een grastegel niet voorzien van een geotextiel zodat het gras in de ondergrond kan ontwikkelen.

Anderzijds kan je geen gras kweken in een grindstabilisatieplaat en wordt de draagkracht van de grindstabilisatieplaat mede bepaald door de vulling.

Premium grass

Waarom grastegels gebruiken?

Grastegels zorgen voor een stevige en stabiele groene zone waarover u probleemloos met een voertuig kunt rijden zonder uw grasperk zware schade toe te brengen.

Zo blijft uw groene zone niet alleen groen maar ook uiterst waterdoorlatend.

Kan ik Premiumgrass op een helling gebruiken?

Premiumgrass wordt veelvuldig toegepast ter versteviging van taluds en leent zich uitermate voor het plaatsen op een helling.  Zo blijft uw helling mooi liggen zonder aardeverschuivingen en is deze minder glad bij nat weer.